Dames Overhemden Modieus en Netjes

Als je het over overhemden hebt denkt vaak iedereen aan kleding voor mannen. Maar er zijn natuurlijk ook dames overhemden verkrijgbaar. Het woord dames overhemd wordt niet zoveel gebruikt. Meestal zie je het synoniem blouse verschijnen. Dit geld alleen niet voor de zakelijke markt. Dames overhemden zijn namelijk een gewild zakelijk kledingstuk. Een overhemd is stijlvol en representatief op het werk.

Het verschil tussen een dames overhemd en een blouse

Ondanks een overhemd voor vrouwen vaak een blouse genoemd wordt, zijn er toch wel verschillen tussen beide. Je kunt zeggen dat een overhemd een blouse is, maar eigenlijk niet dat een blouse een overhemd is! Een blouse kan namelijk ook een heel informeel kledingstuk zijn. Een dames overhemd daar in tegen is eigenlijk altijd zakelijk en op en top netjes!

Verschil tussen een heren overhemd en een dames overhemd

Misschien is het je wel eens opgevallen tijdens het strijken van je eigen blouses en de hemden van je man of vriend. De knoopsluitingen van een dames blouse zitten aan de andere zijde dan bij de heren overhemden. De dames hebben de knoopjes aan de linkerkant en de heren hebben de knopen aan de rechterkant. Hiervoor is een verklaring maar deze gaat ver terug in de tijd. In de middeleeuwen werden veel rijke vrouwen nog aangekleed door hun huishulp. De rijke mannen deden dit vaak al zelf. Voor de huishulp was het makkelijker om de knopen op de linkerzijde te hebben. Zo konden ze makkelijker de knopen vastzetten. Omdat de mannen dit zelf deden was het voor hen juist makkelijker als de knopen rechts zaten. Maar er waren nog meer redenen! Lees verder…

Steeds meer dames overhemden op de markt

De laatste jaren is het dames overhemd een veel gemaakt en verkocht kledingstuk geworden. Dit komt omdat er steeds meer vrouwen werken in de zakelijke dienstverlening. Branches waarvoor nette en zakelijk kleding wenselijk is. Hoe meer vrouwen aan de top, hoe meer overhemden voor dames zullen verschijnen op de markt! De dames overhemden worden gemaakt van fijne en zachte stoffen om het draagcomfort te verhogen. Daarnaast zie je bij deze blouses vaak een paar subtiele details om de vrouwelijkheid te accentueren.

Reacties zijn gesloten.