Kersttrends 2014

Moet jij de kerstboom of je huis nog versieren voor kerst dit jaar? Doe dan inspiratie op met de kersttrends voor 2014! Designconsultants ontwikkelden de kersttrends voor 2014: ‘Shaded modesty’, ‘Geometric gravity’ en ‘Dazzling beauty’.

kerststrends 2014

Shaded modesty

Natuurlijke materialen, een vleugje nostalgie en een innerlijke en uiterlijke balans. Deze kerstrend is onze favoriet en wij verwachten deze ‘m veel in de Nederlandse woonkamers terug te zien tijdens de kerst van 2014.

KLEUREN

Ontspannen materialen met sterke, voelbare kwaliteit gaan mooi samen met kalme kleurstellingen in mistige tinten. De stijl harmoniseert aards leem en oker kleuren met donker nacht blauw, bordeaux en kastanje. Deze aardse kleuren worden gecompenseerd met koele tinten van violet en resada groen.

MATERIALEN

Qua materialen staan tactiele oppervlakken van steen, beton, marmer, leisteen en ruw-geweven of gebreide lederwaren centraal. Deze worden gecombineerd met speciaal geselecteerd als textiel zoals vilt, mohair, jute, grof gebreide stof en flanel.

PATRONEN

Deze kersttrend is terughoudend in het gebruik van haar patronen die liefkozend de schoonheid van de eenvoud brengen zoals in de delicate nerven van het hout, de aders van gebroken steen of de flikkering van glanzende oppervlakken.

Bloesem van weide, fruit en grassen brengen een gevoel van veel comfort en tederheid. Om deze stijl te laten schitteren, zijn keramiek en steen en turquoise kralen toegevoegd. En, voor elegante accenten zien we chroom, brons en koper.

Deze kersttrend borduurt voor het zo populaire color blocking. Geaccentueerd, formeel en logisch – dit is de stijl met heldere functies, waarin de schoonheid van schril contrasterende geometrische patronen een samenspel vormen met zwart-witcontrasten.
kerststrends 2014

Geometric gravity

KLEUREN

Minimalistische beige en grijze tinten creëren spannende schaduwen. Krachtige, volle kleuren verschijnen voornamelijk in effen oppervlakken. Diepe tinten blauw en geel benadrukken deze intense kersttrend.

VORMEN

Van lijnen, cirkels, punten, rechthoeken, vierkanten en ruiten ontstaat een rijke en gevarieerde reeks van ontwerpen, waaronder mozaïeken, blokjes, strepen en lineaire motieven. Deze herhalende patronen, lijnen, reliëfs en enkele verrassende pop-art effecten, lijken te bewegen. In bladeren en bloemen zien we een speels contrast in deze stijl.

MATERIALEN

Deze stijl wordt gecomplementeerd door het gebruik van geborsteld metaal, lak, kunststof, glas, keramiek, chroom en staal. De combinatie van mat, glanzend en transparante materialen verhoogt de visuele impact. Hoge kwaliteit en gehard textiel zien we veel bij deze kersttrend.

kerststrends 2014

Dazzling beauty

Dazzling Beauty’ is een dynamische stijl, vol fantasie, uitbundige vreugde en jeugdigheid. Deze stijl is provocerend, onverwachts, eigenzinnige en verrassend.

KLEUREN

Heldere, complexe kleuren lijken oververzadigd. We zien bij deze stijl zonneschijn geel, zalm, karmijnrood, lavendel blauw, turquoise en koele benzinetinten in contrasterende combinaties.

PATRONEN

Exotische bloesems en bloemen trekken samen met klassieke figuren in sterke kleuren de aandacht en verschijnen in de vorm van beschilderd porselein, prints en borduurwerk.

MATERIALEN

Er zijn bij deze kersttrend nauwelijks grenzen aan de gebruikte materialen: texturen met sterk tactiele elementen, losse weefsels, natuurlijk kantwerk en met de hand gemaakte en gesneden stukken zorgen voor contrasterende spanningen met gekleurd glas, plexiglas, iriserende folies, confetti en strass steentjes.

Reacties zijn gesloten.