Olie, voor mooi en glanzend haar!

Het is algemeen bekend dat verschillende oliën erg goed zijn voor je haar. Het gaat veel ongemakken tegen zoals pluizig haar, gespleten haarpunten en het  maakt het haar sterker waardoor het minder snel breekt en mooi glanst. Er zijn heel veel verschillende soorten oliën, de meest bekende zijn de kokosolie, amandelolie en arganolie. Al deze oliën bevatten erg goede vetten en vitamines die je haar diep voeden. En het beste van alles: je kan het gewoon thuis doen! Deze natuurlijke oliën zijn in toko’s en in natuur winkels zoals de tuinen te verkrijgen. Iedereen heeft ander haar dus heb je niet altijd dezelfde olie nodig. Gebruik daarom een olie die bij jou haar type past!

kokos-638x330

Kokosolie

Je kunt zelf kiezen of je een enkele olie gebruikt of dat je een mix van oliën aanbrengt. Is je haar heel erg droog? Kies dan voor een mix of voor kokosolie. Heb je behoefte aan volume en glans? gebruik dan amandel of arganolie. Kokosolie wordt vaak als een vaste substantie verkocht, niet ideaal als je je haar er mee in wilt smeren. Je kan er voor kiezen om een kleine hoeveelheid per keer met je handen te verwarmen maar handiger is 2 eetlepels kokosolie heel kort in de magnetron verwarmen, dan weet je ook gelijk zeker dat je genoeg olie hebt. Als je dit hebt gedaan kun je de olie het beste op uitgekamd haar aanbrengen. Verdeel de olie over het hele haar en masseer het goed in. Vergeet niet een beetje extra in je puntjes te doen, dat is namelijk het oudste gedeelte van je haar! Laat het minimaal 30 minuten intrekken en was het dan goed uit. Als je haar heel erg droog is kun je overwegen ermee te gaan slapen. Je zult gelijk verbetering merken!

0d39099265bb11e2a9d822000a9e29af_7

Beschadigd haar

Olie is dus erg goed voor je haar! Zeker als het beschadigd is door bijvoorbeeld regelmatig gebruik van heat-tools of door het bleken en verven van je haar. Je herkent beschadigd haar aan het droge en pluizige uiterlijk. Dan is het gebruiken van olie een echte uitkomst! Herhaal het bovenstaande proces minimaal 2 keer per week en je zult snel merken dat je haar sterker wordt!

Reacties zijn gesloten.